Om Oss

Brick by Brick Malawi er en internasjonal frivillig organisasjon som bygger skoler i Malawi.
Malawi satser tungt på å øke utdannelsesnivået i landet – hele 20% av stats-budsjettet er øremerket utdannelse og grunnskole er gratis for alle. Allikevel strekker ikke budsjettet til og i avsides liggende strøk blir nærmeste skole for langt unna. Resultatet er at barna blir hjemme. Brick by Brick Malawi prøver å rette på dette problemet.

Som pilotprosjekt har vi valgt ut en liten by, Mwanani, i nordlige Malawi. I denne landsbyen, ikke langt fra Livingstonia, finnes det ingen skolebygg. Leder i landsbyen, Wedson Chisambo, har som mål å bygge en skole i landsbyen med hjelp fra Brick by Brick Malawi. Vi er nå ferdig med det første byggetrinnet. Denne har plass til 48 barn og dekker de første 2 skoleår.

I Malawi dør 15 % av barn i løpet av de første 5 leveårene. Det største risikofaktor er mors manglende utdannelse – jo lenger mor har gått på skolen, jo mindre risiko har barnet for å dø.

Selve arbeidet blir gjort av lokalbefolkningen. Alle innsamlede midler fra private personner går uavkortet til materialer og lønn til arbeiderne i Malawi.

Brick by Brick Malawi er registrert ved Frivillighetsregisteret i Norge